Custom fitting

Professionellt Anpassade Golfklubbor

KlubbMakeriet erbjuder professionell custom fitting av golfklubbor som anpassas efter kundens sving och fysiska förutsättningar. Custom-fittingens utprovning görs av en professionell golfinstruktör med 14 års erfarenhet av att prova ut rätt klubbor för dig som kund. Vi använder en Launch-Monitor som hjälpmedel men det är ändå den verkliga bollflykten som är avgörande så vi gör alltid utprovning på rangen. KlubbMakeriet bygger klubborna själva i vår verkstad, där vi har 100% kontroll på att du också får de specifikationer på dina nya golfklubbor som vi har kommit fram till. Vi använder komponenter från marknadens ledande tillverkare för att få högsta tekniska kvalitet.

Custom fitting processen

Att köpa golfklubbor från KlubbMakeriet är en hel process.

Vid en professionell custom fitting så använder  vi en launch-monitor som ett hjälpmedel, men det är absolut avgörande att se bollen flyga på riktigt på drivingrangen. Väldigt ofta så är bollflykten en konsekvens av ni har haft felaktiga klubbor som har format er teknik. Därför är det oerhört viktigt att se helheten med klubbspecifikationer och svingteknik. Klubbmakeriets custom-fitting görs av därför av en välutbildad PGA-golfinstruktör med 14 års erfarenhet av att göra professionell custom-fitting. Tror ni att en internutbildad säljare i en golfbutik har samma kompetens att göra en korrekt customfitting utprovning? För att få full effekt på en custom-fitting så krävs ofta små svingkorrigeringar för att det ska bli optimalt. 

Vi börjar med att göra ett sving & klubbtest där vi mäter upp några av dina värden i en launch monitor. Vi tittar på vilken svinghastighet ni har för att få en uppfattning om vilken flex era klubbor ska ha, sen beror det också hur ni svingar och belastar skaftet vilken flex ni ska ha. Vi tittar också på launchvärden som utgångsvinklar, spinntal och även svingspåret. Detta för att få en första uppfattning hur er bollflykt ser ut. 

Sen fortsätter custom fitting utprovningen på drivingrangen för det är den verkliga bollflykten som avgör vilka klubbor som passar er. Vi mäter även några statiska värden som handled till golf för att ha en utgångspunkt för vilken skaftlängd ni ska ha. Sen provar vi ut det dynamiskt genom att först hitta rätt lie-vinkel. Sen provar olika skaftlängder och olika tunga klubbor med rätt lie-vinkel. Det vi vill åstadkomma här är en bra bollträff, som är väldigt viktigt. Ofta så krävs det en kombination av svingteknik och customfitting av era golfklubbor för att åstadkomma det. Vi tittar även på vilken loft och tyngdpunkt klubborna ska ha för att få en så effektiv bollflykt som möjligt.

En av de viktigaste sakerna vi testar fram är vilken viktning dina klubbor ska ha. Vi börjar med en lätt viktning och ökar sen successivt på med lite vikt där vi ser om din bollträff blir bättre eller sämre allt eftersom vikten ökar. Ni kommer även själva känna när viktning känns rätt. När vi hittat rätt viktning eller MOI som det kallas så är det viktigt att alla klubbor har samma MOI genom hela setet.

Vi provar även ut rätt grepptjocklek. Att ha ett grepp med bra friktion och rätt känsla som har rätt grepptjocklek gör att du får så låg anspänning som möjligt när du greppar och svingar klubban. Det är mycket lättare att spela bra golf om händerna är mer avslappnade i svingen. Detta provar provar vi ut med att först mäta din hand och sedan känna på olika grepptjocklekar för att hitta ett avslappnat grepptryck.

Nästa steg är att bestämma vad som ska åtgärdas och vilka val du som kund skall göra. Vi vet nu hur ditt skaft ska vara och vilket grepp du ska ha. Utifrån din bollträff och bollflykt väljer vi sedan ut vilket klubbhuvud ni ska ha..

När du gjort din beställning tar vi fram de komponenter som vi sedan bygger klubborna med. Vi har ett tiotal specifikationer som vi tar hänsyn till. Klubbmakeriet bygger alla klubbor i vår egna verkstad för att ha 100% kontroll på att era klubbor blir exakt så som vi har kommit fram till. Det kan ju tyckas som en självklarhet men vi har mät många custom-fitting beställda märkesklubbor köpta i golfbutiker och det är väldigt vanligt att de inte stämmer med vad som kunden trodde att de hade fått. Ändå så märkesklubborna customfitting anpassade efter mindre än hälften av de parametrar som Klubbmakeriet anpassar våra kunder klubbor efter. Det är som ni förstår stor skillnad på hur exakt man kan leverera massproducerade customfitting anpassade märkesklubbor och klubbor som byggs för hand en och en av en professionell klubbmakare.

När du har fått dina färdiga klubbor gör vi alltid en uppföljning för att försäkra oss om att du är nöjd med dina klubbor och att de passar bra. Vi garanterar alltid att du ska var 100% nöjd med dina klubbor. Om det skulle vara någonting som du inte känner dig helt nöjd med så bokar vi in en ny tid för att med dina värden och din feedback göra det förändringar som krävs. Det kan tex betyda att vi byter ut skaften. Detta ingår självklart i det pris du har betalat för dina klubbor.

Endast Klubbmakeriet kan erbjuda professionell customfitting av golfklubbor i Göteborg.